DUIKMUSEUM LEMMER

Brize-Fradin Apparaat 1808

Brize - Fradin Apparaat

Dit apparaat wordt beschreven als een van de voorgangers van de ademapparaten. De duiker zat opgesloten in zijn pak. In een blik op zijn rug, droeg de duiker zijn luchtvoorraad.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Trito, Frederic de Drieberg 1809
De Trito De duiker krijgt lucht van boven door bij het bewegen van zijn hoofd zet hij een systeem van stangen in werking.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Duikpak gebroeders Carmagnolle 1882
Carmagnolle DuikpakCarmagnolle Duikpak Dit zware apparaat van de broers Carmagnolle uit Marseille werd nooit gebruikt en bevindt zich vandaag de dag in het Maritiem Museum Parijs.

 

  Foto: Naval Museum Parijs

 

 

 

 

 

 

 

Rouquayrol-Denayrouze-apparaat 1860-1865
Rouquayrol Duikpak Op de rug van de duiker bevindt zich een cilinder, die per pomp met lucht gevuld werd. De luchtdruk in de cilinder werd op 25 tot 40 atmosfeer gehouden en met de hand gereguleerd. Het is het eerste apparaat met "regulator". Het principe werd door Cousteau en Gagnan in 1943 overgenomen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Koperen Helm
Standaard Duikpak De industriele revolutie bracht nieuwe materialen en metalen voort. Door koper, staal en rubber was het mogelijk zeer werkbare duikpakken te vervaardigen. Het rubber maakte een excellente waterdichtheid mogelijk. Zo konden diepten van 250 voet bereikt worden.