DUIKMUSEUM LEMMER

John Lethbridge duiktoestel De Engelsman John Lethbridge ontwierp in het jaar 1715 een duiktoestel met waterdichte leren machetten. Door deze machetten kon de 'duiker' zijn armen steken en de nodige premitieve onderwaterwerkzaamheden uitvoeren. Door het drukverschil aan de binnenzijde van het apparaat ten opzichte van het omliggende water kon nooit een grote diepte worden bereikt. Toch wist de ontwerper een grote zilverschat te bergen. 

 

 

Klingerts Duikuitrusting 1797
Klingerts Duikuitrusting Een van de eerste duikapparaten, die werkelijk gebruikt werden Hij werd door de Duitser Klingert uitgevonden en in de Oder uitgeprobeerd. De druk van de lucht in het reservoir werd constant met de druk van het water gehouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Shalow Water Helmet
Shalow Water Helmet De eerste metalen helmen waren vrij primitief, als het ware een zinken emmer met een raam. Om volgens de wet van Archimedes de opwaartse kracht op te heffen werd er onderaan de 'helm' gewichten gehangen. Door een eenvoudige luchtslang werd in de 'helm' een overdruk gecreerd. De lucht die in de helm gepompt werd was afkomstig uit een blaasbalg die bijvoorbeeld de hoefsmid ook gebruikte.